Standhouders

Onderstaand een overzicht van alle organisaties die vertegenwoordigd zijn op het horecaplein:

Dankzij een financiering vanuit de Koninklijke Bibliotheek kan in 2020 een groep van 20 bibliotheken profiteren van de kennis en het netwerk van Stichting DeBroekriem. De stichting heeft jarenlange expertise met het opbouwen van communities voor werkzoekenden. Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij verkennen welke rol jouw organisatie kan hebben op het gebied van Werk & Inkomen? Wil jij een plek reserveren bij één van de vier certificeringsdagen in 2020 of weten hoe jij jouw directeur kan overtuigen om hier middelen voor vrij te maken? Kom langs bij de stand of check www.debroekriem.nl/bibliotheek/

 

De Bibliotheek ondersteunt burgers die onvoldoende vaardig zijn om mee te kunnen doen in de samenleving. Op de website bibliotheekenbasisvaardigheden.nl vind je wetgeving, beleid, aanbod, tips, trucs en inspirerende voorbeelden van collega’s om met Basisvaardigheden aan de slag te gaan, ondermeer voor het digiTaalhuis.

 

EPALE is een Europese, meertalige, open gemeenschap. De leden van EPALE zijn professionals in de volwasseneneducatie, zoals leraren, opleiders, begeleidend en ondersteunend personeel, onderzoekers, academici en beleidsmakers. Gezamenlijk optrekken om iedereen in de samenleving de kans te geven om goed mee te kunnen doen, dat is waar EPALE bij kan helpen. Door samen met partners van EPALE op te trekken kunnen we van elkaar leren en goede voorbeelden met elkaar te delen. Hierdoor hoeven we niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden.

 

Altijd al willen weten hoe je het Informatiepunt Digitale Overheid in jouw bibliotheek kan inrichten en promoten? Kom dan langs bij onze stand! Vertegenwoordigers van de Manifestgroep en de kopgroepbibliotheken zijn aanwezig om ervaringen uit te wisselen. Een overzicht van het beschikbare promotiemateriaal is aanwezig en je hoort direct hoe je het e.e.a. kunt bestellen. Tot dan!

 

Certificering geeft meer inzicht in waar een Taalhuis goed in is en wat er beter kan. Hoe de rolverdeling binnen het netwerk is en wat het Taalhuis lokaal en soms ook regionaal aan toegevoegde waarde levert. Hoe werkt certificering en wat is er voor nodig? Belangrijker nog: wat kan ik met een certificering? Kom langs bij onze stand, wij praten je graag bij.

 

De oplossing om 24/7 het lokale aanbod basisvaardigheden en participatievaardigheden vraaggericht voor iedereen inzichtelijk te maken.

 

Dit jaar is de samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de vereniging SeniorWeb officieel weer verlengd en bezegeld met de ondertekening van een overeenkomst. Onze gezamenlijke doelstelling is om de komende vijf jaar meer impact en een hoger bereik te realiseren om senioren digitaal vaardig te maken. In totaal zijn er op dit moment al 100 lokale bibliotheken die samenwerken met een SeniorWeb Leslocatie.

Heeft u ook interesse in een samenwerking met SeniorWeb? In de stand van SeniorWeb informeren wij u graag over de mogelijkheden.
Ben je nieuwsgierig naar onze nieuwe “Succes! Digitaal” en Rekenboekjes en al ons andere lesmateriaal?
Heb je vragen over “Voor jou en je kind”(de opvolger van Taal voor thuis) of Empowerment?
Of wil je gewoon meer weten over laaggeletterdheid?

Kom dan langs bij de onze stand en neem ook deel aan het platform.